BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, 29 August 2011

eeyyahhhooo + sediyhh.. :P

test type... one two three ... ngee..

Assalamualaikum ..... korang korang ... ase-nye da lame kan kite x update ini blog ... hahah :: ayat mntak pelempang ::  ok ok ...... awk yang sdg bace nie... sihat x??? menipu la kalo x sihat .?? nak raye nie msti-lah terlebih sihat .... betul x?? hahahah...

okie dokie ... back to the entry .. aku tgok sume orang da post pasal hari raya ... x leh jadi nie .. aku pon nak gak .....hahahha
..hari nie hari isnin 2.26 am ..... korang happy x esok nak raye ??? cecakap cecakap ...???
sape x happy kalo nak raye kan kan kan ????.... aku sndiri happy .. hahahha...
urrrmmm.. tapi betul la ape orang ckap ..... dalam kegembiraan ade kesedihan ... aku sediyh sangat2...
nape ase cepat sangat RAMADHAN nak pergi ....... x puas agi la nak puase .... haishhh..
tapi x pe ..... setiap yang berlaku pasti ade hikmah nye ....   betul x ?? hehehe
ngee.... aku ckap nie mcm da pro je ...hahahah...

ehh2... aku nak ckap skit  ---> SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN .... 



Ampun dan maaf andai-nye :-
Terkasar Bahase
Tersilap Bicara
Termarah yng tak kena
Tertanye tak tntu Hala
Tersasul yang tak sengaja ..

Terpukul kat mane-mane 
Terpekik di Telinge 
Terhantuk di Kepale
Terpinjam Harta Bende
Termoody tak semena-mena
Terumpat bila-bila
Termacam-macam lagi 
yang kene mengena

Semoga di maafkan :D
kerana you la kawan I dunia akhirat ...

cume tu je aliff dpt tulis buat entry kali nie... next entry maybe lagi dahsyatt kot ...ehhhehe
okie dokie...

SELAMAT BERHARI-RAYA .. JGAN LUPE DTG UMAH ... 

SEE U NEXT POST ...

ASSALAMUALAIKUM :D



Sunday, 21 August 2011

Menghitung Hari :)


Hye ....
Assalamualaikum & salam sejahtera ..... korang pe khabar ??? c-hat x??? mesti lah c-hat kan ..... sbb korang kan hebat2 ... hahahha...... ase -nye dah bermingg-minggu aku x update ini blog .. huhuhuhuhu
eh2... sbelom tu .... korang puase penuh ke x???? cecakap cecakap.... hahahha
Ok. ok .. berbalik pada tajuk... ^_^  ...
sbenar-nye .... a.aa.aaaaakuu x de ape nak story kat sini ..... sbb dah kekeringan idea lorhhhhh...
orang len puase otak berjalan ... tapi aku x... aku puase otak tetap gak puase ... tu fasal x de idea nk post ... huhuhuhuhuh....sedar x sedar ... dah 20 hari kite berpuase kan kan ...?? tu la yang aku sedang kire tu .....hahaha.... pejam celik pejam celik ...dah nak raya ... sekejap je .... sume orang dah tnye aku .... dah beli baju raye lom ...?? haisshh... taw la korang dah beli ... aku shopping time nak raye je ... wkakkak..... dapt diskaun sampai 50% lah 70% lah .. mcm-mcm lagi lahhhhhhh... hahahah.. tu yang best uhhhh....... tapi ... yang paling aku x suke :: tapi aku pegi jugak :: .wkakakk.. sesak -nye tu .... kalo boley sampai x leh nak jalan .... beli sepasang dua tu dah la.... hahahha.....jangan la beli smpai xcukup kaki nak bawak barang2.... gilerr arr.... hhahahaha.... itu mcm nak sambut raye 1000 tahun je .... hahahahhahah.....

Walaubagaimanapon .... a..aa...aaakkuu sebagai owner blog nie je pon .. hahahha...
::
 ingin mengucapkan Selamat Berpuase & Selamat Menyambut Hari Raya yang Bakal Menjelma ::

Ini je kot buat mase nie..aku pon dah x de idea ..... nnti kalo ade aku post agi ea.... dun't worry  be happy ...
yeahhh!!!! hahahah
G00dBye .. --> tatatititutu

Thursday, 4 August 2011

Bulan Puasa :)

Assalamualaikum ...
hye korang ... ngah wat pe uhh??? Korang pe khabar ??? c-hat x ??


(; urrmm.. camner ea nak mule cite .... ok ok ... ;)
aku nak story skit hari puase aku .. huhhu... First day puase .... eeyyaahhoo. bukan main seronok lagi ...
lepas je sahur pagi tu ... trus on9 facebook sementara menunggu waktu Subuh .... hahaha....ok ok .. lpas je solat ... aku and the geng .. lpak-ing dpan umah ..haha.... x taw nak buat ape kan mase tu ..... tu pasal la lpak pagi2 uhh... hahaha.... pastu ... pagi tu still cerie lagi .... agak2 da nak ptg ... badan aku da letih tahap dewa lorhh.... rehat je la... tgok TV + online + baring .. hahaha....  mase nak menunggu bukak puase tu.. huhhhh... seminit mcm 1 jam .... hahahha.... tapi x pe.... puase tetap puase... nak x nak ..kene-lah tunggu .. hahhha
pastu pastu ..... agak2 dlam pkol 6 mcm tu kot.... my mom ajak gi banting ..... aku dengan ase letih tadi trus segar.. haha.. ape x nye ... daripade dok umah ..terperap je dlam bilik uhh.. lbih baik kluarrr.... dpt gak hilang kan kebosanan tu ... betul x betul x??? hahaha..... ok ok .. lpas je kluar gi banting beli barang2 dapur + makanan tok bukak puase ... aku dengan x sabar nye trus tgok jam .... eyahhoo.... sedar2 je lagi 10 minit nak berbuka ..... hohoho.... suke-nye .. hahaha...
pastu pastu ...  siap2 gi surau ...mcm biase lahh .. TERAWIH ....  hehehe.... buat sampai 23 rakaat .... alaaa...bak kate orang jawa-nye FULL RAKAAT...bangge - nye la .....hahha + hehehe..

okayy.. this all for todayy..
see u next again ...
nota taip : jgan lupe puase taw ... jgan ponteng-ponteng .....:) :)

Monday, 1 August 2011

eeyyaaahhooo... !!!!

Assalamualaikum ...
hye hye hye ... ase nye lame gegiler x update ini blog .......hahha.. x pe xpe....hari nie gua kasi update blog ini.. hahah... korang pe khabar...??? sihat x??? cecakap2 ..:) :)


ok ok .... hari aku nak story skit aktiviti aku dari ptg sampai ke mlam .. huhuhu..
hehhe.. first ..lepas solat asar ... aku ngan mmber2 sekampung ajak gi jog ... memandng kan hari nie hari last sbelom start puase .. aku pon pegi la... ingtkan nak wat 10 round..... tapi x sempat .. dpt buat 8 je .... tu pon sbb mmber ajak balik .. hatooii... bikin hal betul la..... haishh.... sabo je la.... tunggu la lpas puase .. baru dpt jog balik semula... hurrmm.. hahhaha...
ok ... lpas tu .....( nie da mlam taw ) aku dan kau ...eh2.. bukan-bukan ... ngan mmber2 excited gegiler nak pegi SOLAT TERAWIH  ... ckap bukan main .. "" hari nie nak buat full..:: bukan aku yang ckap ,tapi mmber sekampung aku la ea:: hahha.... x kesah la .. niat da ade... hahha.. sampai je surau ... elok sangat2... azan pon dilaungkan ...... kitorang pon ape lagi .. nak dpt pahala lebih la katekan ... hahha... okk.. lpas solat isya'..terawih kan .. sume bukan main .. dok dlam saf.... hahaha...  elok .. solat punye solat punye solat ... mmber2 aku yang ade yang kluarr....tapi skit .. pastu sambung balik ... pastu ade lagi kluar.... tup tap tup tap.. tinggal segelintir mmber2 aku yang ade kat dlam surau tu...termasuk aku lahh ea.. al-maklumlah.. nak jadi budak baik..  (padahal sume da ckap nak buat full...sekali... bape orang je yang setia pada janji hahahha)  ... sume -nye dok lepak kat luar surau .... :: ape pon x boley :: hahahhahaha
ok ok ... lpas habis je TERAWIH tu ... kitorang pon mulekan mIsI ...... cari tmpat mkan .. lapar tahap dewa ase-nye ..... hahaha... mule2 bncang nak mkan kat ne?? bncang punye bncang .. restoran 1 kitorang ialah mohiden curry hotel.. hahaha... sekali sampai sane .... mak aihh.. mengalahkan orang pegi konsert ... ramai la siotzz... x de tmpat kosong langsung .. padat sesangat .. hahahha.. pastu cari tmpat laenn.. last skali pegi al-reza je... hurrmm... lansung x de slera nak mkan ...minum je la.. hahhaahahha......

Ok ... this all for today ...:) :) 
Nota Taip : SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAM AL_MUBARAK ....:)